Image is not available
Slider
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 964

Παιδική - εφηβική ηλικία & διατροφή

H σωστές διατροφικές συνήθεις της οικογένεια βοηθούν το παιδί να αποκτήσει και σωστές διατροφικές συνήθειες στο σχολείο. Μαθαίνει να επιλέγει σωστά και να “σέβεται” τα τρόφιμα, την διαδικασία παρασκευής τους και να επωφελείται από την ποιότητα αυτών ακόμα και στο κυλικείο αναζητώντας γνώριμες γεύσης και ποιότητα αντίστοιχες με αυτές του σπιτιού. Με ένα σωστά διατροφικά αναπτυγμένων παιδί έχουμε έναν σωστά αναπτυγμένο ενήλικα αφού έχουμε θέση τις σωστές βάσεις αποτρέποντας την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων σε νεαρή ηλικία.

Πάω στην λαϊκή αγορά και στο σουπερ μάρκετ με το παιδί μου και γνωρίζω τις τροφές. Μαγειρεύουμε μαζί, επιλέγει και αυτό τι θα ήθελε να φάει, τρώμε όλες τις ομάδες τροφίμων, οι διατροφικές συνήθειες εισάγονται από πριν την λήξη του απογαλακτισμού. Τρώω και εγώ σωστά.

Έλεγχος βάρους και διατροφή

Η ποικιλία , η αναλογία και το μέτρο στην ηλικία αυτή είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας ώστε να εφοδιαστεί ένα παιδί με σωστές διατροφικές συνήθειες και να αποτρέψει την απότομη και συνεχόμενη αύξηση του βάρους του που θα το οδηγήσουν σε μια υπερβαρια ή μια παχυσαρκία στο άμεσο μέλλον.

διατροφή και παθήσεις

Στις μέρες μας έχουν εμφανιστεί πολλές παθήσεις στις μικρές ηλικίες κάτι που πριν κάποια χρόνια δεν βλέπαμε. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής , τα έτοιμα υπεραλατισμενα και τυποποιημένα τρόφιμα, η καθιστική ζωή κ.α. , έχουν συμβάλει σημαντικά ώστε να παρατηρούμε αυτά τα φαινόμενα. Η ποιότητα της διατροφης στις ηλικίες αυτές παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την αποφυγή της πολυψήφιας των παθήσεων. Ένα υγιές παιδί ή έφηβος έχει πολλές πιθανότητες στο μέλλον να είναι ένας υγιείς ενήλικας. Αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων στις ηλικίες αυτές όπως: σακχαρώδης διαβήτης , υπερλιπιδαιμια , λιπώδης διήθηση, αναιμία, δυσκοιλιότητα, καθυστερημένη ανάπτυξη κ.α.

διατροφική νεοφοβία & διατροφικός αποκλεισμός

τα μοντέρνα τρόφιμα έχουν επηρεάσει τις διατροφικές επιλογές από αυτές τις ηλικίες, και έχουν αποκλείσει από το καθημερινό διατροφολογιο ομάδες τροφίμων με σημαντικά ωφέλει για την καλή ανάπτυξη και υγεία του παιδιού και του έφηβου, έχοντας σαν αποτέλεσμα την μονοφαγια και τον διατροφικό αποκλεισμό, χωρίς να μπαίνουν καν στην διαδικασία να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα και να εναλλάσσουν τις γεύσεις.

" eat better live better "